За книгата

Прочетете повече за магичните приключения на Розара.

за книгата Изпитанието на Розара

Издателство Парадокс

Корица: Фиделия Косева

Гербове: Росен Найденов

Rozara-logo-500x500

Историята

Младата Розара е неопитна, незряла и изпълнена с решимост. 

Изпратена е в малкия град Дитрум, за да разреши проблем от магическо естество. Там среща врагове, но намира и нови приятели. 

Ако се провали в последното изпитание, ще бъде прокудена от Кръга на лунната светлина и връзката й с магията ще бъде прекъсната.

Онова, за което се е готвила зад високите зидове на замъка на Кръга, се превръща в начало на безмилостно преследване, в което някои се борят за власт, а други за оцеляването си.  

Розара е въвлечена в приключение, в което магическата й дарба не е достатъчна, за да спаси света си. Ще се нуждае от цялата си съобразителност и от помощта на верни приятели. Предателства, кръв, приятелства и една нова любов бележат пътя й.

Вълнуващ фентъзи трилър, в който най-опасните чудовища са не кръвожадните създания, призовани със заклинания, а хората.

Rozara-logo-500x500

Гербове

Изпитанието на Розара - кралство Тирилия

Кралство Тирилия

Управлявана от младия Рокус II, Тирилия е не особено голямо, но богато кралство. Нещо, което може би се дължи на факта, че от векове Адарна е дом на Ордена и Кръга. 

Заобиколен от раболепни придворни, кралят често оставя интригите в столицата зад гърба си, отдавайки се на любимото си занимание – лова.

Изпитанието на Розара - Дитрум

Дитрум

Малък град на брега на река Сотева. Макар да се намира далеч на север от столицата Адарна, и тук мнозина плетат интриги, а магическият катаклизъм в близката мина е постоянна заплаха.

Изпитанието на Розара - род Тирс

Родът Тирс

Малък благороднически род, чиито земи са далеч от столицата. Беа Тирс може да стане първата магьосница-баронеса в кралството, ако преди това не намери смъртта си, помагайки на приятелката си Розара.

Изпитанието на Розара - род Летир

Родът Летир

Преди векове рицарите от този влиятелен род натрупали големи богатства с победи по бойните полета, а днес граф Летир е дясната ръка на крал Рокус II.

Изпитанието на Розара - орден на уробороса

Орденът на уробороса

Орденът събира на едно място всички мъже, владеещи и изучаващи магията, но за някои освен извор на познание е и източник на влияние. Изборът на нов върховен магистър трябва да сложи край на борбата за власт и да върне всички обратно към защитата на булото между измеренията.

Изпитанието на Розара - гвардия на Тирилия

Кралската гвардия на Тирилия

Генерал Венат през годините се е доказал на бойното поле, а сега е командир на кралската гвардия, която отговаря за реда в столицата и за личната охрана на Рокус II. Съветите, които дава на краля, са винаги премерени и мъдри, но младият Рокус не винаги намира желание да ги чуе.

Изпитанието на Розара - кръг на лунната светлина

Кръгът на лунната светлина

Кръгът обединява жените с магическа дарба. От най-младата послушница до матриарха Силтия Нейдал, всяка от тях е посветена на опазването на хармонията между елементите. Преди да стане магьосница, Розара трябва сама да премине последното изпитание. Или да умре.

абонирайте се за новини

Въведете имейла си и ще получавате всички новини и информация за промоции и намаления за “Изпитанието на Розара”.

ПОСЛЕДНОТО ИЗПИТАНИЕ ВИ ОЧАКВА

Впуснете се в магично приключение, белязано с предателства, приятелства и една нова любов.

Абонирайте се за новини и промоции

Последвайте страницата ни в:

2019 | Изпитанието на Розара Created by Clean Canvas